088 - 7867372
Let op (5/5): Valse sms namens BUNQ Sinds 17:39 | 1 mrt 2024

Misbruik van uw e-mailgegevens

Het is voor oplichters vrij eenvoudig om een e-mail te sturen namens een bestaand bedrijf. Dat kan ook uw bedrijf zijn. Tenminste, als u de beveiliging niet goed op orde heeft.

Voor oplichters kan het enorm interessant zijn om e-mails te kunnen versturen namens een bestaande organisatie. Ze kunnen zo informatie inwinnen bij andere bedrijven, valse facturen sturen, of valse e-mails betrouwbaarder laten lijken zodat deze ‘echt’ van het bedrijf lijken te komen.

Gelukkig zijn er technieken ontwikkeld waarmee organisaties misbruik kunnen tegengaan. Voorbeelden van zulke technieken zijn Sender Policy Framework (SPF), DomainKeys Indentified Mail (DKIM) en Domain-based Message Authentication, Reporting & Conformance (DMARC).

Beschikt uw organisatie over basiskennis van de DNS-instellingen van uw website, dan kunt u met behulp van deze handleiding SPF instellen. DKIM en DMARC zijn voor personen met beperkte technische kennis niet eenvoudig om in te stellen. Vraag eventueel uw ICT-leverancier om met deze veiligheidsmaatregelen te helpen. Meer informatie over betrouwbare internetstandaarden vindt u op internet.nl.