Let op: Scan geen QR-code van onbekenden! Sinds 12:35 19 jun 2019

De Fraudehelpdesk stelt op deze pagina een aantal brochures en twee gratis informatiepakketten beschikbaar. De een is een lespakket voor basisscholen (groep 5 t/m 8). De ander kan als basis worden gebruikt voor een informatieavond over fraude. Senioren van 70+ zijn de doelgroep.
Lespakket basisschool

Leerlingen uit de bovenbouw zitten vaak vele uren per dag op internet. Met een laptop, tablet of smartphone, zowel op school als thuis. Daarmee zijn zij potentiële slachtoffers van internetcriminelen.
Lees meer

Voorlichtingspakket senioren

Met dit informatiepakket voor senioren hopen wij vooral ouderen te bereiken die nooit of niet zo vaak een computer gebruiken. Het kan gebruikt worden in wijkcentra, verzorgingshuizen en op allerlei andere plaatsen waar ouderen samenkomen.
Lees meer

Brochure datingfraude

Internet biedt singles veel mogelijkheden een nieuwe partner te vinden. Helaas kunt u bij uw zoektocht naar een nieuwe liefde ook tegen oplichters aanlopen. Lees meer over datingfraude in deze brochure.
Gratis download

Brochure ransomware

In deze brochure gaat de Fraudehelpdesk dieper in op het fenomeen ransomware. We geven antwoord op de meest gestelde vragen én geven tips over hoe u het beste kunt handelen als uw systeem besmet is geraakt.
Gratis download

Brochure telefonische betaalverzoeken

Als een vreemde u om geld vraagt, dan staat u dat natuurlijk niet zomaar af. Zeker niet als het om een flink bedrag gaat. Maar telefonisch weten oplichters met psychologische trucs, manipulatie en sterke leugens toch steeds weer geld af te troggelen van nieuwe slachtoffers. In deze brochure gaat de Fraudehelpdesk dieper in op dit fenomeen.
Gratis download