Let op: Valse sms van CJIB over openstaande vordering Sinds 08:21 22 aug 2019
  • Valse e-mail, sms of app melden

  • Ik ben een particulier

  • Ik ben ondernemer

Waarom fraude melden?

 

Als slachtoffer is het niet altijd eenvoudig uw weg te vinden naar alle instanties die er in Nederland zijn. De medewerkers van de Fraudehelpdesk weten dit wél en kunnen u precies vertellen bij welke organisatie u het best kunt aankloppen. Met onze ondersteuning vergroten we bovendien de kans dat u resultaat boekt bij deze instanties. Ook helpen we u de schade te beperken en te onderzoeken of u deze eventueel vergoed kunt krijgen.

Door alle meldingen die we ontvangen, houden we zicht op de laatste ontwikkelingen. Duikt er een nieuwe vorm van fraude op? Een nieuwe werkwijze? Dan kunnen we daar direct voor waarschuwen. Onze rapportages aan het ministerie van Justitie en Veiligheid dragen bij aan meer inzicht in wat er speelt op het gebied van fraude.

Aangifte doen bij de politie is altijd verstandig. Maar we weten ook dat de politie niet van elke aangifte werk kan maken. Zeker als aangiften verspreid door het hele land worden gedaan, valt de omvang van een zaak dikwijls niet direct op. De Fraudehelpdesk werkt landelijk en bundelt meldingen. Daardoor neemt de kans toe dat de politie er mee aan de slag gaat. Dat heeft tot nu toe al regelmatig tot arrestaties en veroordelingen geleid.