Ik ben gebeld met een beleggingsvoorstel

Als u ongevraagd wordt benaderd met een beleggingsvoorstel, zeker wanneer er zeer hoge rendementen worden beloofd, bestaat de kans dat u te maken heeft met boilerroom-fraudeurs.

Bij deze vorm van beleggings- en investeringsfraude laten personen en organisaties gehaaide verkopers bellen naar potentiële beleggers, om ze over te halen te investeren in waardeloze of nep-aandelen. Door de telefoon klinkt het alsof u echt iemand van een bank of een financiële instelling aan de lijn heeft. Er is geroezemoes en telefoongerinkel te horen. De zogeheten boilerrooms zijn callcenters (meestal te vinden in het buitenland).

De oplichters beschikken vaak over lijsten van vermogende mensen, dus ze weten precies wie ze kunnen benaderen. Ze zeggen dat u speciaal bent geselecteerd om mee te doen met een nieuw aandeleninvesteringsprogramma. De verkoopmethode kan agressief zijn, zeker als u ‘nee’ wilt zeggen. U moet snel beslissen.

De terugbetaling wordt met tal van excuses uitgesteld. De oplichters dringen eropaan uw rendement opnieuw te beleggen. Uiteindelijk bent u uw geld kwijt.


Herkent u de koers van een beleggingsfraudeur?
Doe de test