Let op: Op Goede Vrijdag en met Pasen zijn wij dicht! Sinds 19:07 18 apr 2019

Ik ben gebeld met een beleggingsvoorstel

Als u ongevraagd wordt benaderd met een beleggingsvoorstel, zeker wanneer er zeer hoge rendementen worden beloofd, bestaat de kans dat u te maken heeft met boilerroom-fraudeurs.

Bij deze vorm van beleggings- en investeringsfraude laten personen en organisaties gehaaide verkopers bellen naar potentiƫle beleggers, om ze over te halen te investeren in waardeloze of nep-aandelen. Door de telefoon klinkt het alsof u echt iemand van een bank of een financiƫle instelling aan de lijn heeft. Er is geroezemoes en telefoongerinkel te horen. De zogeheten boilerrooms zijn callcenters (meestal te vinden in het buitenland).

De oplichters beschikken vaak over lijsten van vermogende mensen, dus ze weten precies wie ze kunnen benaderen. Ze zeggen dat u speciaal bent geselecteerd om mee te doen met een nieuw aandeleninvesteringsprogramma. De verkoopmethode kan agressief zijn, zeker als u ‘nee’ wilt zeggen. U moet snel beslissen.

De terugbetaling wordt met tal van excuses uitgesteld. De oplichters dringen eropaan uw rendement opnieuw te beleggen. Uiteindelijk bent u uw geld kwijt.

Andere onderwerpen

Ik heb een raar telefoontje gehad.

Ik heb een nare ervaring met online shoppen.

Bestaat mijn online geliefde wel echt?

Mijn gegevens zijn in verkeerde handen gevallen.

Ik heb een vreemd bericht ontvangen.

Mijn pc doet raar.

Mij is iets anders overkomen.

Opgelicht? Direct melden!