088 - 7867372
Let op (4/4): Valse sms namens BUNQ Sinds 17:39 | 1 mrt 2024

Mijn WhatsApp-account is gehackt

Als u geen toegang meer hebt tot uw WhatsApp-account en anderen wel berichtjes uit uw naam krijgen, is uw account overgenomen. Cybercriminelen hebben de code die hiervoor nodig is ontfutseld via een chatgesprek, sms of via de voicemail van uw telefoon.

U kunt uw account terugkrijgen door in te loggen op WhatsApp en dit te verifiëren met de 6-cijferige code die u vervolgens via sms wordt toegestuurd. Zodra u deze sms-code hebt ingevoerd, wordt de persoon die uw account gebruikt automatisch uitgelogd.

Mogelijk wordt u ook nog gevraagd een tweestaps-verificatiecode te geven. Als u deze code niet hebt, omdat u dit niet zelf had ingeschakeld, kan het zijn dat degene die uw account gebruikte deze tweestapsverificatie heeft ingeschakeld. In dat geval moet u 7 dagen wachten om te kunnen inloggen.

Ook als u zelf nog niet kunt inloggen vanwege die verificatiecode, is de andere persoon uitgelogd van uw account zodra u de 6-cijferige sms-code heeft ingevoerd. Geef deze sms-code dus nooit aan een ander door!

Wij adviseren u  om, zodra u weer toegang hebt tot uw account, de tweestaps-verificatie van WhatsApp in te stellen. Ga daarvoor in de WhatsApp-gesprekslijst naar de 3 puntjes rechtsboven en klik. Kies vervolgens in het menu voor Instellingen, Account en Verificatie in twee stappen.

Het is ook raadzaam om via uw telefoon uit te loggen op alle computers. Mogelijk kunnen de criminelen namelijk via WhatsApp Web nog meelezen.

  • Ga daarvoor in de WhatsApp-gesprekslijst naar de 3 puntjes rechtsboven en klik.
  • Kies in het menu voor WhatsApp Web.
  • Scroll naar beneden en klik op Afmelden op alle apparaten.