088 - 7867372
Let op (4/4): Valse sms namens BUNQ Sinds 17:39 | 1 mrt 2024

Hoe weet ik of mijn gegevens misbruikt worden?

U kunt niet verhinderen dat uw gegevens gebruikt worden als deze in handen van criminelen zijn gekomen. Het is ook nooit te voorspellen óf en zo ja hoe gestolen gegevens worden gebruikt voor fraude.

Als u weet dat uw gegevens openbaar zijn geworden, wees dan extra alert op pogingen tot oplichting via telefoon, post, e-mail, sms en WhatsApp. Is de afzender wel écht wie hij zegt te zijn? Controleer ook intensiever de bij- en afschrijvingen bij de bank. Ziet u een vreemde transactie? Neem dan direct contact op met uw bank. En pas regelmatig uw wachtwoorden aan. Zorg daarbij voor unieke en sterke wachtwoorden voor al uw accounts! Een wachtwoordmanager kan u daarbij helpen. Stel waar mogelijk tweestaps-inlog in.

Met de app iKCHECK kunt u misbruik van identificatie met uw rijbewijs voorkomen. U krijgt namelijk een melding als uw gegevens worden gebruikt. Herkent u de melding niet? Dan kunt u direct actie ondernemen via de iKCHECK-app.

De Fraudehelpdesk is betrokken bij de ontwikkeling van deze app. Via deze app ontvangt u ook automatisch direct alle waarschuwingen van de Fraudehelpdesk. Download de app gratis in de Appstore of via Google Play.