088 - 7867372
Let op (5/5): Valse sms namens BUNQ Sinds 17:39 | 1 mrt 2024

Mijn geliefde wil mij een pakket sturen

Een oplichter zoekt contact met u via social media of een datingapp. Al snel is dit contact erg bijzonder: uw date overlaadt u met complimenten en lieve woorden. U voelt zich gezien en begrepen door uw date en u kijkt steeds meer uit naar de contactmomenten. Na korte tijd is deze date niet meer weg te denken uit uw leven en hebt u intensief contact.

Dan vraagt uw date of hij/zij u een pakket kan sturen. Soms is dit zogenaamd een cadeau voor u, soms zijn het persoonlijke bezittingen die alvast vooruit gestuurd worden of die moeten worden ‘veiliggesteld’. Omdat uw date zelf in een lastige situatie zit en niet bij zijn/haar geld kan, vraagt hij/zij u alle zaken rondom de verzending te regelen. U krijgt vervolgens een heleboel rekeningen: voor douanekosten, een verzekering, een boete, kosten om het pakket het land uit/in te krijgen, enz.

Uw date belooft de gemaakte kosten terug te betalen, maar doet dit uiteindelijk nooit. Deze vorm van oplichting noemen we datingfraude.

Advies

  • Een pakket(je) ontvangen van uw date kan natuurlijk. Maar de vraag om allerlei kosten voor dit pakket te betalen is niet normaal. Ga hier niet op in en betaal niets. Verbreek het contact met deze date.
  • Check uw date om te zien of hij/zij is wie hij/zij zegt te zijn.
  • Twijfelt u over uw date of over de situatie? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.