088 - 7867372
Let op (5/5): Valse sms namens BUNQ Sinds 17:39 | 1 mrt 2024

Mijn geliefde vraagt me een bankrekening te openen

Een oplichter zoekt contact met u via social media of een datingapp. Al snel is dit contact erg bijzonder: uw date overlaadt u met complimenten en lieve woorden. U voelt zich gezien en begrepen door uw date en u kijkt steeds meer uit naar de contactmomenten. Na korte tijd is deze date niet meer weg te denken uit uw leven en hebt u intensief contact.

Dan vraagt uw datingpartner of u een bankrekening voor hem of haar wilt openen. Hij of zij heeft een grote som geld, dat uit een moeilijke situatie moet worden weggesluisd. In werkelijkheid zet de oplichter het geld dat hij/zij van andere slachtoffers heeft gestolen op deze rekening. Als de politie onderzoek doet naar dit geld, dan komen ze bij u uit, omdat de rekening op uw naam staat. Het kan ook zo zijn dat de oplichter u vraagt het geld weer over te maken naar een volgende rekening. Als u dit doet, hebt u meegeholpen het geld wit te wassen, wat een strafbaar feit is.

Advies

  • Het is niet normaal als iemand waarmee u aan het daten bent u vraagt een bankrekening te openen. Open deze rekening niet en verbreek het contact met deze date.
  • Check uw date om te zien of hij/zij is wie hij/zij zegt te zijn.
  • Twijfelt u over uw date of over de situatie? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.