088 - 7867372
Let op (5/5): Valse sms namens BUNQ Sinds 17:39 | 1 mrt 2024

Mijn geliefde nodigt me uit te gaan beleggen

Een oplichter zoekt contact met u via social media of een datingapp. Al snel is dit contact erg bijzonder: uw date overlaadt u met complimenten en lieve woorden. U voelt zich gezien en begrepen door uw date en u kijkt steeds meer uit naar de contactmomenten. Na korte tijd is deze date niet meer weg te denken uit uw leven en hebt u intensief contact.

Uw date is rijk en leeft in luxe. U krijgt foto’s te zien van zijn/haar huis, auto, zwembad, sieraden, enz. Dan legt uw date uit hoe het komt dat hij/zij zo rijk is: al dit geld is verdiend met beleggen. Uw date werkt met een mooi en makkelijk beleggingsproduct, waarmee hij/zij heel succesvol is. U ziet schermopnamen van zijn/haar goed gevulde bankrekening en van grafieken die laten zien hoe groot de winst is die de beleggingen opleveren. Soms wordt geld ingelegd, soms gaat het om handel in cryptomunten.

Na een poosje nodigt uw date u uit om het ook eens te proberen: u kunt een account aanmaken op hetzelfde platform als waar uw date actief is en hij/zij zal u helpen hier wegwijs te worden. In het begin gaat het goed: u maakt winst en krijgt die ook uitgekeerd. Maar al snel lukt dit niet meer: als u een bedrag wil laten uitkeren moet u eerst servicekosten of belasting betalen. Vaak zijn deze kosten een percentage van het totale bedrag in uw beleggingsportefeuille, waardoor het bedrag dat u moet betalen flink oploopt. Als u betaalt wordt er niets uitgekeerd, maar krijgt u steeds een nieuw betaalverzoek voor andere kosten die zogenaamd eerst betaald moeten worden. Uiteindelijk bent u het ingelegde geld en al het geld voor de extra betalingen kwijt.

Advies

  • Als uw date u voorstelt te gaan beleggen, dan moet dit een waarschuwing voor u zijn. Ga niet in op het voorstel en verbreek het contact met deze date.
  • Check uw date om te zien of hij/zij is wie hij/zij zegt te zijn.
  • Twijfelt u over uw date of over de situatie? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.