Vanwege de huidige omstandigheden zijn wij tijdelijk beperkt telefonisch bereikbaar.
Let op: Telefoon van 'uw bank'? Laat u niet verleiden uw geld 'veilig te stellen' Sinds 11:54 29 mei 2020

Ik krijg een aanmaning van een incassobureau

Heeft u een aanmaning gekregen en weet u niet zeker u of de incasso terecht is? Dan zijn er een aantal dingen die u kunt doen.

Kijk eerst of de factuur van een echt incassobureau komt. Staan er spelfouten in of is de naam van een officieel incassobureau net even anders geschreven? Mogelijk is de brief dan nep. Google voor de zekerheid de naam van het bedrijf om te kijken of er iets over de onderneming bekend is.

Neem contact op met het kantoor. Gebruik niet de contactgegevens die in de brief staan. Die informatie kan verzonnen zijn. Kijk daarom of u op een andere manier aan contactgegevens kan komen.

Heeft een factuur ontvangen van een echt incassobureau, maar u weet niet waarop die is gebaseerd of namens wie het incassobureau optreedt? Vraag het incassobureau dan om opheldering. Het kantoor moet meer kunnen vertellen over de overeenkomst en de partij namens wie zij optreden.

Een incassobureau heeft trouwens geen bevoegdheden zoals een deurwaarder en kan dus geen beslag leggen op bijvoorbeeld uw goederen.

Terechte aanmaning
Blijkt de aanmaning terecht, maar bent u het er niet mee eens? Neem dan contact op met ConsuWijzer. Het overheidsloket voor consumenten van toezichthouder ACM (Autoriteit Consument & Markt) biedt gratis informatie en advies. Op de site staan ook voorbeeldbrieven die u kunt gebruiken om bezwaar te maken.

Andere onderwerpen

Ik heb een raar telefoontje ontvangen

Ik heb een nare ervaring met online shoppen

Bestaat mijn online geliefde wel echt?

Mijn gegevens zijn in verkeerde handen gevallen

Ik heb een vreemd bericht ontvangen

Mij is iets anders overkomen

Fraude? Direct melden!