088 - 7867372
Let op (4/4): Valse sms namens BUNQ Sinds 17:39 | 1 mrt 2024

Ik krijg bericht van een incassobureau

Oplichters sturen via sms, WhatsApp of mail een berichtje met een factuur of betaallink van een incassobureau. In het bericht wordt gesproken over een openstaande boete die via het incassobureau betaald moet worden.

Sommige mails of berichtjes lijken van een bestaand incassobureau te komen, zoals b.v. het Centraal Justitieel Incassobureau. De berichten zijn zo goed nagemaakt dat ze moeilijk van echt te onderscheiden zijn. Andere berichten bevatten spelfouten of vreemde zinnen, daarbij is het makkelijker te zien dat het om een vals bericht gaat.

Advies

Betaal nooit voordat u zeker weet dat het om een terechte vordering gaat. Neem daarvoor contact op met het incassobureau waar het bericht vandaan komt. Doe dit door zelf de contactgegevens op (internet) te zoeken, gebruik niet de gegevens uit het bericht, want die leiden naar de oplichter.

Blijkt de vordering terecht, maar bent u het er niet mee eens? Neem dan contact op met ConsuWijzer. Het overheidsloket voor consumenten van toezichthouder ACM (Autoriteit Consument & Markt) biedt gratis informatie en advies. Op de site staan ook voorbeeldbrieven die u kunt gebruiken om bezwaar te maken.

Twijfelt u over de echtheid van het bericht, kijk dan ook eens bij onze valse e-mails of neem contact met ons op voor advies.