Iemand heeft mijn persoonsgegevens bemachtigd

Zijn uw persoonlijke gegevens in verkeerde handen gevallen? Het is mogelijk dat deze gegevens gebruikt worden voor identiteitsfraude.

Bij identiteitsfraude worden met gestolen identiteitsgegevens of vervalste identiteitspapieren aankopen gedaan of strafbare feiten gepleegd, onder de naam en identiteit van een onschuldige. De slachtoffers komen er meestal pas achter als er onverklaarbare rekeningen binnenkomen, er een registratie bij het BKR blijkt te zijn, of wanneer zij ten onrechte beschuldigd worden van oplichting.

Zowel burgers, bedrijven als de overheid kunnen hiervan slachtoffer worden. Wij verwijzen u voor een melding graag naar het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude van de overheid.

Met de app iKCHECK kunt u misbruik van identificatie met uw rijbewijs voorkomen. U krijgt namelijk een melding als uw gegevens worden gebruikt. Herkent u de melding niet? Dan kunt u direct actie ondernemen via de iKCHECK-app.

De Fraudehelpdesk is betrokken bij de ontwikkeling van deze app. Via deze app ontvangt u ook automatisch direct alle waarschuwingen van de Fraudehelpdesk. Download de app gratis in de Appstore of via Google Play.

Andere onderwerpen

Ik heb een raar telefoontje ontvangen

Ik heb een nare ervaring met online shoppen

Bestaat mijn online geliefde wel echt?

Mijn gegevens zijn in verkeerde handen gevallen

Ik heb een vreemd bericht ontvangen

Mij is iets anders overkomen

Fraude? Direct melden!