088 - 7867372
Let op (5/5): Valse sms namens BUNQ Sinds 17:39 | 1 mrt 2024

Ik heb een erfenis gekregen

Bij erfenisfraude sturen oplichters een brief, e-mail of bericht via social media met de mededeling dat u een erfenis hebt gekregen. Een zogenaamd ver familielid, een onbekende naamgenoot of een vage bekende op social media heeft u (veel) geld nagelaten.  Vaak doen de oplichters zich voor als de advocaat of notaris van de overledene. Om in het bezit van deze erfenis te komen moeten nog een paar formaliteiten worden afgehandeld.

Zo moeten er b.v. notariskosten betaald worden of transactiekosten om het geld op uw rekening te kunnen zetten. Het eerste bedrag waar om gevraagd wordt is meestal nog vrij klein. Maar het blijft niet bij een bedrag: de oplichters komen steeds met nieuwe dingen die zogenaamd geregeld moeten worden om de erfenis aan u te kunnen overmaken en vragen daarbij om steeds meer geld. Ook wordt vaak om persoonlijke gegevens gevraagd, zogenaamd om zeker te weten dat de erfenis bij de juiste persoon terecht komt. In werkelijkheid is er geen erfenis, maar wordt u opgelicht.

Advies

Krijgt u zomaar een grote erfenis van een onbekende? Twijfel dan aan de echtheid hiervan. Betaal niet, geef geen persoonlijke gegevens door en blokkeer de oplichter op uw telefoon of social media. Blijft u twijfelen of heeft u nog vragen? Neem dan altijd contact met ons op.