088 - 7867372
Let op (5/5): Valse sms namens BUNQ Sinds 17:39 | 1 mrt 2024

Hoe kan ik een foto op internet controleren?

Wilt u weten of en waar een foto op internet voorkomt, bijvoorbeeld omdat u online iemand heeft leren kennen over wie u twijfelt of omdat u wilt weten waar uw eigen foto gepubliceerd is? Dat kan via Google Afbeeldingen.

Ga op internet naar Google Afbeeldingen en klik op het cameraatje.

Staat de foto bij uw eigen bestanden of heeft u de foto al van internet gedownload?

Kies dan voor ‘Een afbeelding uploaden’.

Klik op ‘Bladeren…’ en navigeer naar de foto in uw bestanden.

Zodra het bestand is geüpload, verschijnt een lijst met alle pagina’s waarop de foto voorkomt.

Als de afbeelding online staat en u wilt deze niet downloaden, kunt u de foto ook controleren via de URL van de afbeelding.

Open een nieuw tabblad in uw browser en ga naar de pagina met de foto die u wilt controleren. Klik met de rechtermuisknop op de foto en selecteer ‘Afbeeldingslocatie kopiëren’ of ‘Adres van afbeelding kopiëren’ (afhankelijk van uw browser).

Ga terug naar het tabblad met Google Afbeeldingen en kies voor ‘Afbeeldings-URL plakken. Klik rechts in het invoervak en kies voor ‘Plakken’.

Klik vervolgens op de blauwe button ‘Zoeken op afbeelding’ en u krijgt een overzicht van alle pagina’s waarop deze foto voorkomt.

Browser add-ons

Voor sommige browsers zijn add-ons/extensies beschikbaar die voor het zoeken op foto’s gebruikt kunnen worden. Dit vraagt wel enige ervaring met het gebruik van browserprogramma’s.