088 - 7867372

Valse aanbiedingen houtpellets/haardhout

Er komen steeds meer meldingen binnen over de verkoop van houtpellets of haardhout waarbij melders via een webshop besteld en betaald hebben, maar niets geleverd krijgen. We horen ook dat melders bij particulieren gekocht hebben (via marktplaats of andere handelsplaats), maar hierbij ook niks ontvangen. Er zijn ook bedrijven die houtpellets/haardhout aanbieden, maar waarvan de bedrijfsgegevens misbruikt worden. Deze bedrijven blijken bijvoorbeeld geen website te hebben of verkopen niet op de manier zoals aangegeven.

Ook wordt veelvuldig gemeld dat er geld overgemaakt moet worden naar een buitenlands rekeningnummer, terwijl het bedrijf in Nederland gevestigd is.

Advies

Check altijd de reviews als u een webshop niet kent. Deze kleine moeite voorkomt veel ellende: google de URL van de webshop samen met het woord ‘klacht’ of ‘review’. Let op: een bedrijf kan de reviews ook zelf schrijven. Bekijk daarom meerdere reviews en meerdere onafhankelijke review-sites zoals Trustpilot of Klachtenkompas.nl.

Gaat u bestellen? Betaal dan achteraf of verzekerd. Betaal bij een eerste bestelling bij een webwinkel altijd achteraf of verzekerd, ook als de reviews er goed uitzien. In onze website bieden wij u de mogelijkheid te checken of een verkoper negatief bekend is bij de politie. U kunt daar zoeken op URL, rekeningnummer, e-mailadres of telefoonnummer. Staat een webshop erbij? Ga dan ergens anders shoppen. Als over een website geen melding is, is dit echter nog geen garantie dat het een betrouwbare webwinkel is!

Controleer of het bedrijf is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Een bedrijf moet zijn KvK-nummer op zijn bedrijfspagina vermelden. Gebruikt de webshop het logo van ‘Thuiswinkel Waarborg’ of ‘Webshop Keurmerk’? Controleer dan eerst of de webshop ook ècht is aangesloten.