088 - 7867372
Let op (5/5): Valse sms namens BUNQ Sinds 17:39 | 1 mrt 2024

Ik krijg een baan aangeboden

Oplichters bieden via de mail, WhatsApp/Telegram of b.v. advertenties op social media werk aan. Het werk kan vanuit huis gedaan worden, kost niet veel tijd en levert wel heel veel geld op. Een opleiding voor de baan is niet nodig, wel moet u een computer, internetverbinding en telefoon hebben. De taken die gedaan moeten worden zijn b.v. reviews schrijven voor verschillende producten/diensten of handelen in crypto.

Soms krijgt u een korte training en is er een recruiter die u begeleidt. Om uw taken te kunnen uitvoeren en geld te verdienen, moet u eerst geld storten. U betaalt een bepaald bedrag en wanneer u de juiste hoeveelheid taken heeft uitgevoerd, krijgt u dat geld met (veel) winst terug. In het begin wordt er vaak echt iets uitgekeerd, maar al snel krijgt u te horen dat u niet voldoende taken hebt uitgevoerd. U moet zelfs geld bijleggen om geen boete te krijgen of om uw taken alsnog te kunnen afronden.

Het kan ook zo zijn dat u zogenaamd een groot tegoed hebt opgebouwd, maar als u dit wil laten uitkeren zijn er ineens allemaal redenen waarom dit niet kan of moet u grote bedragen betalen om het tegoed te laten uitkeren. In alle gevallen is het zo dat u wel betaalt, maar nooit iets terugkrijgt. En de bedragen die u moet betalen worden steeds groter.

Advies

  • Ga niet in op thuiswerkaanbiedingen via e-mail, WhatsApp, social media.
  • Betaal niet voor werk waarvoor ú juist betaald moet worden.
  • Heeft u gevoelige informatie doorgegeven of een betaling gedaan, neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies.