088 - 7867372

Let op aanbiedingen van ‘verloren koffers’

Via nep-accounts op Facebook worden door een luchthaven ‘overgebleven’ koffers aangeboden. Het zou gaan om verloren koffers die nooit zijn opgehaald. Uiteindelijk zit u onbedoeld vast aan een duur abonnement.

De nep-Facebookaccounts lijken vrijwel altijd van een luchthaven te zijn. Zogenaamd van Schiphol bijvoorbeeld, maar het gaat ook om luchthavens in het buitenland.

Via zo’n account wordt een aanbieding gedaan om een koffer mét inhoud te kopen, die ooit door iemand verloren zou zijn en nooit is opgehaald. Voor slechts enkele euro’s kunt u zo’n ‘verrassingspakket’ aanschaffen.

Wie daarop ingaat moet eerst allerlei persoonlijke gegevens invullen, zoals uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Vervolgens moet u het bedrag van rond de € 3,- betalen met uw creditcard. Daarna verschijnt er een formulier om ‘vervoerskosten’ te betalen, waarbij u een hokje moet aanvinken.

Achteraf blijkt dat u met dat vinkje een (maand)abonnement bent aangegaan op een willekeurige website. Uw creditcard is daarmee gekoppeld aan dat abonnement en er worden (meermaals) kosten voor het abonnement van uw rekening afgeschreven.

Advies
Is u dit overkomen en heeft u gegevens ingevuld? Laat dan zo snel mogelijk uw creditcard blokkeren. Zeg daarna direct het abonnement op. Komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op.

Wij stellen het op prijs als u het bij ons wilt melden, zo houden we zicht op de actuele ontwikkelingen.

Let er ook op dat u mogelijk met andere pogingen van fraude benaderd kunt worden wanneer u persoonlijke gegevens heeft doorgegeven.