NATIONALE HELPDESK VOOR VRAGEN EN MELDINGEN OVER FRAUDE.

Onze helpdesk zit klaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Op woensdag vanaf 12.00 uur.
16 mei 2018

Test: bent u een oplichter te slim af?

Met gehaaide trucs maken oplichters veel geld afhandig van bedrijven en individuen. Ook u kunt vroeg of laat met een fraudeur te maken krijgen. Doorziet u dan zijn trucs?

Met de nieuwe game van de Fraudehelpdesk kunt u testen of u een oplichter te slim af bent. Verschillende soorten fraude komen aan bod, maar centraal staan CEO-fraude en social engineering. Criminelen verzamelen bij social enginering informatie over hun slachtoffer en misbruiken dit in een gehaaide truc.

Hoe goed bent u?
De game bestaat uit twaalf vragen. Het kost zo’n tien minuten om te spelen. Na afloop krijgt u een uitslag. Of u doet er goed aan wat extra huiswerk te maken, of u bent al aardig op de hoogte van de manier waarop oplichters te werk gaan.

Elke vraag start met een filmpje. U kunt simpelweg op het plaatje klikken om het filmpje te starten. Wilt u het nogmaals bekijken? Klik dan nog een keer op het plaatje. Het filmpje begint dan opnieuw. De game wordt het beste weergegeven op een desktop.

Succes!

Klik op de afbeelding om de game te starten:

Andere tests
Bent u na het spelen van deze game nog niet uitgetest? Doe dan onze Kennistest Valse e-mail en ontdek of u goed bent in het herkennen van valse e-mails.

Oplichters maken bij veel trucs gebruik van valse websites. Ze hebben verschillende manieren bedacht om die nepsites te verhullen. Met de nieuwe quiz Trucs met URLs kunt u op een veilige manier testen of u deze trucs doorziet.