088 - 7867372

Sms-bericht namens de Kamer van Koophandel

Wij krijgen steeds vaker de melding dat ondernemers een sms-bericht namens de Kamer van Koophandel ontvangen. In de sms staat dat KvK-gegevens moeten worden bijgewerkt via een bijgevoegde link, anders komt de Kamer van Koophandel-registratie te vervallen. Met het bijwerken van de gegevens zou de toegang tot de online omgeving  van de Kamer van Koophandel worden verlengd.

Wie op de link klikt, wordt doorverwezen naar een pagina die erg lijkt op die van de Kamer van Koophandel. Hier wordt gevraagd om contactgegevens, het KVK-nummer, overige bedrijfsgegevens en het bankrekeningnummer.

Na het invullen van de gegevens wordt de ondernemer gebeld door een zogenaamde medewerker van de bank. Volgens deze nep-bankmedewerker is uw bankrekening in gevaar en zou u geld moeten overmaken. In sommige gevallen wordt gevraagd in te loggen in uw bankomgeving of uw inloggegevens en/of pincode door te geven.

In een enkel geval sturen oplichters iemand naar u toe om uw bankpas en/of waardevolle spullen op te halen en ‘veilig te stellen’.

Advies
– Klik niet niet op de link in het sms-bericht
– Verwijder het sms-bericht
– Blijf alert op benaderingen namens de bank, politie of de Kamer van Koophandel
– Verbreek direct de verbinding en neem contact met ons op voor advies

Als u slachtoffer bent geworden van deze bank-helpdeskfraude:

  • Neem direct contact op met uw bank
  • Doe aangifte bij de politie
  • Meld het bij de Fraudehelpdesk