088 - 7867372

Gevaarlijke sms namens DigiD

Wij krijgen veel meldingen over een gevaarlijke sms namens DigiD. In de sms wordt aangegeven dat uw telefoonnummer niet meer is ‘geverifieerd’. Om een blokkade te voorkomen moet u op een link klikken, waarna u uw naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en BSN moet invullen.

Uit eerdere meldingen is gebleken dat wie gegevens invult een telefoontje van een oplichter krijgt. Die doet zich bijvoorbeeld voor als medewerker van de bank, de politie of de overheid. De oplichter gebruikt de gegevens die u hebt ingevuld om geloofwaardig over te komen en wil zo zorgen dat u bijvoorbeeld geld overmaakt naar een ‘veilige rekening’.

Advies

De sms namens DigiD is vals, DigiD controleert nooit op deze manier uw gegevens. Vul daarom niets in en verwijder de sms. Heeft u toch gegevens ingevuld, wees dan alert op een telefoontje van de bank, de politie of de overheid. Krijgt u zo’n telefoontje, verbreek dan de verbinding. Uw bank of een overheidsinstantie zal u nooit op deze manier benaderen. Twijfelt u over een situatie, neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies.