NATIONALE HELPDESK VOOR VRAGEN EN MELDINGEN OVER FRAUDE.

 

088-7867372

Wij zitten voor u klaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Op woensdag vanaf 12.00 uur.

Valse e-mails kunt u doorsturen naar valse-email@fraudehelpdesk.nl

Let op: op woensdag 23 januari zijn wij pas vanaf 13.00 uur bereikbaar!

Waarom een melding doen van fraude bij de Fraudehelpdesk?

Wat is het nut van een melding bij de Fraudehelpdesk als u ook al aangifte heeft gedaan bij de politie? Ook wij krijgen met regelmaat deze vraag. Vier redenen waarom we graag uw melding opnemen:

 Door alle meldingen die we krijgen houden we zicht op de laatste ontwikkelingen. Duikt er een nieuwe vorm van fraude op? Een nieuwe boef? Dan kunnen we daar direct voor waarschuwen.

 Aangifte doen bij de politie is altijd verstandig. Maar we weten ook dat de politie niet van elke aangifte werk kan maken. Zeker als aangiften verspreid door het hele land worden gedaan, valt de omvang van een zaak dikwijls niet direct op. De Fraudehelpdesk werkt landelijk en bundelt meldingen. Daardoor neemt de kans toe dat de politie er mee aan de slag gaat. Dat heeft tot nu toe al regelmatig tot arrestaties en veroordelingen geleid.

Als slachtoffer is het niet altijd eenvoudig uw weg te vinden naar alle instanties die er in Nederland zijn. De medewerkers van de Fraudehelpdesk weten dit wél en kunnen u precies vertellen bij welke organisatie u het best kunt aankloppen. Met onze ondersteuning vergroten we bovendien de kans dat u resultaat boekt bij deze instanties. Ook helpen we u de schade te beperken en te onderzoeken of u deze eventueel vergoed kunt krijgen.

 Er zijn een hoop bedrijven die onbewust fraudeurs faciliteren, zoals banken, internetproviders of beheerders van datingsites. Hebben wij een vermoeden van fraude, dan stellen wij deze bedrijven op de hoogte zodat zij actie kunnen ondernemen.

Wat niet?
De Fraudehelpdesk doet ook een aantal dingen niet. We zijn bijvoorbeeld geen opsporingsinstantie en gaan dus niet zelfstandig achter fraudeurs aan. Ook vergoeden wij niet de geleden schade.

Waarom zou een valse e-mail doorsturen naar de Fraudehelpdesk?