NATIONALE HELPDESK VOOR VRAGEN EN MELDINGEN OVER FRAUDE.

Onze helpdesk zit klaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Op woensdag vanaf 12.00 uur.
06 dec 2017
Bekijk voorbeeld

Rabobank: IBAN-Naam Check 

Van: Rabobank
Datum: 06-12-2017 02:19 (GMT+01:00)
Aan:
Onderwerp: IBAN-Naam Check

In samenwerking met de Consumentenbond

Kunt u met uw bankpas contactloos betalen, en bewaar je je bankpas vaak in je broekzak, jaszak of tas? Criminelen kunnen met een draagbaar pinapparaat een bedrag van je rekening halen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond. Kwaadwillenden kunnen met een mobiel pinapparaat vlak langs iemand lopen, de pas ‘scannen’ en zo geld buit maken.

In samenwerking met de Consumentenbond is op basis van deze recente ontwikkelingen een onderzoek ingesteld. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de contactloos-betalen-chip van uitgegeven bankpassen onvoldoende beveiligd is. Samen met de ontwikkelaar van de contactloos-betalen-chip is een geupdatet versie van de bankpas ontwikkeld en wordt deze in fases aangeboden.

Uit voorzorg wordt ook uw bankpas vervangen door de beter beveiligde versie van de bankpas. De vervaldatum van uw huidige bankpas is daarom op ons initiatief gewijzigd naar 12-2017. Dat houdt in dat na 07-12-2017 uw huidige bankpas niet meer functioneert. De vervangingskosten van 14,95 euro wordt binnenkort automatisch van uw rekening afgeschreven.

**Wat nu verder?

** Een groot deel van deze fraude en vergissingen kunnen we voorkomen met deze veiligheidscontrole daarom is het erg belangrijk om zich aan te melden via uw unieke link rabobank.nl/aanvraag.

Normaliter zijn de kosten voor het vervangen van de bankpas 14,95 euro. Uit coulance-overwegingen biedt de Rabobank haar klanten, in dergelijke situaties, de mogelijkheid om kosteloos een vervangende bankpas aan te vragen.

Met vriendelijke groet,

Afdeling Bankzaken

Rabobank

Let op: Wij willen u erop attenderen om zo snel mogelijk zich aan te melden om blokkade van uw internet- en mobielbankieren en/of betaalpas te voorkomen.