Let op (1/5): Vals sms-bericht KPN Sinds 14:38 | 6 feb 2023
Let op (5/5): Valse e-mail FedEx Sinds 15:55 | 9 jan 2023

Houd u aan de veiligheidsregels

ING Bank

Geachte relatie,
Als bank zijn wij ‘poortwachter van het financiele systeem’. Samen met De Nederlandsche Bank (DNB) en alle andere banken in Nederland doen we alles om bankieren veilig te houden. Dat willen wij niet alleen, wij zijn het ook wettelijk verplicht. Onderdeel van de rol als poortwachter is dat we financiele criminaliteit tegengaan. Regelmatig voeren we de strijd aan tegen zaken als witwassen, corruptie en terrorismefinanciering. En daar hebben wij u bij nodig.
Veilig blijven bankieren
We doen er alles aan om te voorkomen dat onze bankrekeningen worden gebruikt voor financiele criminaliteit. Om dit goed te kunnen blijven doen, moeten wij nog beter weten wie onze klanten zijn en waar het geld dat ze bij ons onderbrengen vandaan komt. Doordat alle klanten zich opnieuw identificeren, krijgen wij een compleet inzicht in wie onze diensten gebruiken en met welk doel. Zo houden we samen bankieren veilig.
Voorkom dat wij uw rekening(en) moeten blokkeren
Het is belangrijk dat u zich opnieuw identificeert. U heeft bij het openen van uw rekening zich al eerder geidentificeerd. Vanwege de vernieuwde wet- en regelgeving rondom veilig bankieren vragen wij u dit nogmaals te doen zodat wij de juiste gegevens van u hebben. Ga naar ******************* om u opnieuw te identificeren.
Indien u zich niet opnieuw identificeert zijn wij als bank wettelijk verplicht om uw rekening(en) te blokkeren totdat u zich opnieuw heeft geidentificeerd. En dat willen wij natuurlijk liever niet.
Waarom deze e-mail?
ING informeert u doorgaans digitaal. Onze berichten vind u bij ‘Berichten’ in Mijn ING. Omdat u daar misschien niet dagelijks kijkt, sturen we bij belangrijke berichten ook een e-mail om u hierop te attenderen.
Hoe weet ik dat deze e-mail echt van ING komt?
Wij sturen u nooit e-mails met daarin een link die direct naar Mijn ING. Wij verwijzen alleen direct naar ing.nl.
Met vriendelijke groet,
********************
Directeur Klantenservice

Valse e-mail