Let op (1/4): Valse e-mail FedEx Sinds 15:55 | 22 mei 2023

De Belastingdienst gebruikt nu e-Herkenning

Rijksoverheid

Van: Belastingdienst
Datum: 2 mei 2023 om 01:58:23 CEST
Aan:
Onderwerp: De Belastingdienst gebruikt nu e-Herkenning


Identificeren met e-Herkenning
Vanaf 10 mei 2023 werkt de Belastingdienst officieel samen met e-Herkenning online verificatie. Het cabinet is onlangs bezig met nieuwe wet- en regelgevingen om de e-Herkenning ook te verplichten. De 2e Kamer gaat eind mei 2023 bekend maken wanneer de nieuwe wetten dan ook ingevorderd zullen worden.

Waarom e-Herkenning?
e-Herkenning is de nieuwe manier van online identificeren. Het proces werkt hetzelfde als iDEAL, u doet alleen geen betaling maar identificeert uzelf. Er zitten geen kosten aan verbonden voor de consument. Snel en gemakkelijk inloggen bij de Belastingdienst, maar ook andere overheidsinstanties wordt u hierdoor zeer gemakkelijk gemaakt.

Registreren
Zoals eerder vermeld is het slechts een kwestie van tijd voordat iedereen in Nederland zich online moet kunnen identificeren met e-herkenning bij de Belastingdienst. Registreer daarom op tijd!

REGISTREREN

De Belastingdienst gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de Europese privacywet, stelt eisen aan de manier waarop we uw persoonsgegevens verwerken. We gebruiken persoonsgegevens alleen voor uitvoering van onze wettelijke taken en voor doelen die daaruit direct voortvloeien.
© 2023 Belastingdienst Nederland

Valse e-mail