NATIONALE HELPDESK VOOR VRAGEN EN MELDINGEN OVER FRAUDE.

Bent u slachtoffer van fraude? Meld het bij de Fraudehelpdesk.
Wij zitten voor u klaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Op woensdag vanaf 12.00 uur.
U kunt ons bereiken via 088-7867372 of vul het meldformulier in. Heeft u een valse e-mail
gekregen, dan kunt u deze doorsturen naar valse-email@fraudehelpdesk.nl.

Vacature IT-student (stage of afstudeeropdracht)

De Fraudehelpdesk in Apeldoorn zoekt een IT-student die graag aan de slag gaat met de volgende stage- of afstudeeropdrachten:

Opdracht 1.
De Fraudehelpdesk (12 medewerkers) werkt met Oracle Service Cloud (RightNow) voor de registratie van fraude-incidenten. Het werkproces hier omheen willen we graag verbeteren. Dit geldt zowel voor het automatiseren van handelingen als voor het beter inrichten van de werkomgeving.

Opdracht 2.
De Fraudehelpdesk verwerkt zo’n 70.000 frauduleuze e-mails per maand, deels geautomatiseerd. Ook hier wordt continu gewerkt aan het verder automatiseren en zijn er op verschillende gebieden (systeembeheer en -uitbreiding, data analyse en UI-ontwerp) mogelijkheden voor studenten. Bijvoorbeeld in de analyse en het verwerken van malware, door het inrichten van systemen in een veilige omgeving.

Wat zoeken we?
Ervaring met systeembeheer of -inrichting, SQL databases. Deel van de opdracht bestaat uit inventarisatie verbeterpunten bij de helpdesk / 1e lijn die bestaat uit niet-IT’ers. Voor de tweede opdracht heb je ervaring nodig met Python3, PostgreSQL, en/of PHP/HTML/CSS/Javascript. Interesse in grote datasets, technische informatica of gerelateerd.

Wie zoeken we?
Voor beide opdrachten geldt dat we iemand zoeken met interesse voor fraudebestrijding. De duur is flexibel en varieert tussen de 4 en 6 maanden. De begeleiding wordt gedaan door de procesmanager. Specifieke IT begeleiding is niet aanwezig. Verdiensten: standaard stagevergoeding. Het aantal uren is in overleg.

Interesse? Stuur dan een korte motivatie en cv naar J. Kerssen via JKerssen[at]Fraudehelpdesk.nl.