Let op: Op Goede Vrijdag en met Pasen zijn wij dicht! Sinds 19:07 18 apr 2019

Telefoongids.com verliest hoger beroep

Telefoongids.com heeft een hoger beroepzaak tegen MKB Nederland verloren. Volgens het Gerechtshof Leeuwarden is er sprake van dwaling in de handelwijze van het bedrijf. Dat meldt de ondernemersorganisatie.

Acquisitiefraude
MKB Nederland spande de rechtszaak vorig jaar aan omdat Telefoongids.com zich schuldig zou maken aan acquisitiefraude. In de procedure was ook een kleine zelfstandige als partij betrokken. De rechter oordeelde dat het slachtoffer de overeenkomst heeft gesloten met een onjuiste voorstelling van zaken. Telefoongids.com was het daar niet mee eens en ging in hoger beroep.

Telefoongids of Telefoongids.com?
De kleine zelfstandige had een overeenkomst getekend met Telefoongids.com in de veronderstelling met de Telefoongids van KPN te maken te hebben. Het ging uiteindelijk niet om een naamsvermelding in die gids, maar op de website Telefoongids.com. De ondernemer dacht dat zo’n vermelding € 150,- per jaar kostte, maar dat bedrag moest per maand worden betaald.

Onjuiste indruk
Volgens het hof is Telefoongids.com er onvoldoende in geslaagd om de onjuiste indruk die in het eerste telefoongesprek bij de ondernemer is ontstaan, in de offerte en het tweede telefoongesprek weg te nemen. Ook woog de rechter onder meer mee dat het bedrijf bewust heeft gekozen voor een handels- en domeinnaam die lijkt op de naam Telefoongids.

‘Slag toegediend aan acquisitiefraudeurs’
MKB-Nederland is blij met de uitspraak. Andere ondernemers, die zich door Telefoongids.com misleid voelen, kunnen nu ook stappen nemen. “Daarmee heeft het hof acquisitiefraudeurs een flinke slag toegediend”, aldus de ondernemersorganisatie.