Let op: Nepmail, fiscus strooit NIET met geld Sinds 17:53 12 mrt 2019

Radar waarschuwt voor Activa Finance

Consumentenprogramma Radar waarschuwt voor ‘financieel adviseur’ Activa Finance. Medewerkers van dat bedrijf bellen consumenten met het verhaal dat zij ooit via telemarketing ‘activatiecodes’ zouden hebben gekocht, voor een weekendje naar een hotel en een avond uit eten.

Omdat de benaderde consumenten – ondanks diverse herinneringen – niet binnen twee weken zouden hebben gereageerd, moeten zij nu een bedrag van tussen de 90 en 225 euro betalen. De consument weet echter van niets.

Volgens Radar heeft Activa Finance dezelfde eigenaar als incassobemiddelaar Direct Solutions, het bedrijf dat vervolgens het bedrag probeert te innen. Daarbij zou dreigende taal gebruikt worden.

De Fraudehelpdesk is bekend met deze werkwijze.

Advies
Krijgt u een rekening maar u weet niet waarvoor? Betaal dan niet. Incassobedrijven horen duidelijk te maken waarvoor de rekening precies is. Sinds 2016 moeten bedrijven en incassokantoren bovendien kunnen aantonen dat er werkelijk een overeenkomst is. Vraag het incassobureau of bedrijf dus altijd om de rekening per mail of brief te specificeren. Voor meer informatie kunt u ook terecht bij ConsuWijzer.