Let op: Scan geen QR-code van onbekenden! Sinds 12:35 19 jun 2019

Opgelicht op Koffiefeest

Al eerder waarschuwden wij op deze website voor uitnodigingen voor een Palingfeest of Koffiefeest. In deze brieven wordt verteld dat er mooie prijzen voor u klaarliggen. De zogenaamde ‘feesten’ blijken nu verkoopbijeenkomsten.

Volgens de brieven bent u op een eerdere uitnodiging niet ingegaan. Terwijl er toch erg veel moeite is gedaan om uw prijzen in te kopen!

Bekijk de brief hier (klik voor een grotere weergave):

Niet goed weergegeven? Klik hier voor de volledige afbeelding

U bent dus niet komen opdagen, maar u krijgt gelukkig nog één kans om de prijzen alsnog op te halen. Daarvoor moet u wel eerst met een 0900-nummer bellen.
De brieven, duidelijk vertaald vanuit het Duits, hebben een nogal dwingende toon. Wij adviseerden ze te negeren. Wie het nummer uit de brief belt, kan mogelijk hoge telefoonkosten tegemoet zien.

Verkoopbijeenkomsten
Nu blijkt dat de Koffiefeesten werkelijk bijeenkomsten zijn waar u naartoe kunt. Het zijn echter verkoopbijeenkomsten. We kregen bij de Fraudehelpdesk de melding van een echtpaar dat op de uitnodiging voor een Koffiefeest ingegaan is. Daar hebben ze zich laten overhalen een matras te kopen voor maar liefst 2.000 euro, met het idee dat het een heel bijzonder matras was. Achteraf voelden ze zich behoorlijk opgelicht.

Advies
Negeer de brieven voor een Koffiefeest, want ze zijn verstuurd door oplichters. Ze proberen ontvangers allereerst over te halen een telefoonnummer te bellen. De beller riskeert hierbij op kosten te worden gejaagd. De bijeenkomsten zelf zijn uitsluitend bedoeld om u hoge uitgaven te laten doen. U gaat hoogstwaarschijnlijk niet naar huis met een van de beloofde cadeaus.


• Volg de Fraudehelpdesk ook via twitter-logo Twitter, facebook Facebook en instagram-icon-vector-logo Instagram