Let op: Scan geen QR-code van onbekenden! Sinds 12:35 19 jun 2019

Ondernemers blijven mikpunt van dubieuze adverteerders

Dubieuze advertentiebureaus blijven proberen ongewenste advertentieruimte aan ondernemers te verkopen. Het lijkt te gaan om waardeloze advertentieruimte op verzamelsites voor bedrijven waar nooit iemand kijkt.

Alleen in 2016 hebben zich ten minste 140 ondernemers bij de Fraudehelpdesk gemeld omdat ze door een dergelijke partij zijn benaderd. Vaak gaat het om een bandje en hebben ze geen echt persoon aan de lijn. Twee melders hebben zich nu tot de Fraudehelpdesk gewend omdat ze dit bandje op hun voicemail hadden staan. Beluister hier een fragment uit september:

En hier een vrijwel gelijke opname uit november:

Vrijwel alle melders stippen in hun melding de kuchjes aan. Mogelijk heeft dit bewuste advertentiebureau deze er bewust in gestopt om de aandacht af te leiden van de boodschap. Ook lijkt de opname hierdoor misschien authentieker.

Geen van de melders die zijn beklag deed bij de Fraudehelpdesk heeft geld verloren. Toch is het waarschijnlijk dat dit soort adverteerders na het telefoongesprek een factuur sturen. In het telefoongesprek wordt namelijk een bedrag van € 150,- genoemd.

Advies
Bent u benaderd door een dergelijk bedrijf? Houd dan uw post extra goed in de gaten. Krijgt u een ongewenste factuur over advertentieruimte op zo’n verzamelsite voor bedrijven, neem dan contact op met de Fraudehelpdesk voor nader advies.

 

Bron foto: Kyota/Flickr.com, CC BY-NC-SA 2.0.


• Volg de Fraudehelpdesk ook via twitter-logo Twitter, facebook Facebook en instagram-icon-vector-logo Instagram