NATIONALE HELPDESK VOOR VRAGEN EN MELDINGEN OVER FRAUDE.

Onze helpdesk zit klaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Op woensdag vanaf 12.00 uur.
13 feb 2018

We hebben een winnaar van onze verhalenwedstrijd!

Vorig jaar schreven we een fraudeverhalenwedstrijd uit. We riepen mensen op om hun fantasie de vrije loop te laten of te beschrijven wat ze hebben meegemaakt, als het maar ging over fraude.

Het idee achter de wedstrijd was om mensen te laten nadenken over fraude en zo het bewustzijn te vergroten.

We ontvingen ruim twintig verhalen. Hieruit heeft de jury – met enige moeite en niet helemaal unaniem – drie winnaars gekozen.

De eerste prijs ging naar Henriette van Wermeskerken voor het verhaal Schilderwerk. De doorslaggevende reden om voor dit verhaal te kiezen was dat de jury het mooi geschreven vond. Bovendien maakt het duidelijk hoe geraffineerd oplichters te werk gaan. Met andere woorden: hoe zoiets ook u kan gebeuren.

De tweede prijs ging naar Kees Verbeek voor zijn verhaal Een eerlijke boterham. De belangrijkste reden om voor dit vlot geschreven verhaal te kiezen, was de verrassende wending die het verhaal uiteindelijk nam.

De derde prijs was voor Jacqueline Nijland-Potter en haar verhaal Hart voor de zaak. Hier was de belangrijkste reden het grappige onverwachte plot.

Een eervolle vermelding ten slotte voor het gedicht Deurklink van scholiere Oumaima Belkhdar. Vooral de leeftijd van de inzendster speelde hierbij een rol, hoewel het gedicht niet over fraude gaat maar over winkeldiefstal.

De winnaars hebben hun prijs inmiddels ontvangen of deze is onderweg. Wij willen alle inzenders heel hartelijk bedanken voor hun bijdrage en de moeite die zij hebben genomen een verhaal te schrijven!