NATIONALE HELPDESK VOOR VRAGEN EN MELDINGEN OVER FRAUDE.

Onze helpdesk zit klaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Op woensdag vanaf 12.00 uur.
01 mrt 2018

Ondernemers starten rechtszaak tegen Trademark Office

Ondernemers die zeggen slachtoffer te zijn van acquisitiefraude starten een rechtszaak tegen Trademark Office.

Die partij benadert ondernemers met het aanbod dat ze voor hen een domeinnaam kunnen registeren. Voor dat webadres betalen ondernemers € 29,75 per jaar, maar ze leggen zich gelijk voor de termijn van maximaal vijftien jaar vast. Kosten moeten vooraf worden betaald. Daarnaast klagen ondernemers over agressieve incassobureaus die ze belagen zodra ze bezwaar maken tegen deze kosten.

Advocaat Jeroen Thiele wil de werkwijze van Trademark Office onrechtmatig laten verklaren. Hij treedt op namens 32 gedupeerden, schrijft het Financieel Dagblad (registreren noodzakelijk).

Werkwijze Trademark Office

Trademark Office belt mkb’ers en raadt ze dringend aan binnen 24 uur een extra domeinnaam te registeren. Een andere partij heeft namelijk interesse getoond in een domeinnaam die erg lijkt op een adres dat de ondernemer al heeft. Alleen de extensie (bijvoorbeeld .nl of .info) is anders. De ondernemer moet dus snel beslissen. In werkelijkheid zijn er geen kapers op de kust. In het FD zegt een vertegenwoordiger van Trademark Office dat het bedrijf niks te verwijten valt.

De Fraudehelpdesk waarschuwt geregeld voor zogenoemde domeinnaamfraude. Ondernemers die een extra domeinnaam willen registreren worden aangeraden zelf contact op te nemen met hun eigen hostingpartij. Lees hier onze andere tips.

Bron foto: Marie-Christine Schindler/Flickr.com, CC BY-NC 2.0.