Let op: Nepmail, fiscus strooit NIET met geld Sinds 17:53 12 mrt 2019

Autoverkoop Marktplaats niet altijd betrouwbaar

Wie op Marktplaats een gebruikte auto, scooter of een klassieke oldtimer wil kopen, moet op zijn tellen passen. In 2018 raakten zeker 31 geïnteresseerde kopers 171.000 euro kwijt. De auto die zij op het oog hadden, hebben ze alleen op een foto gezien. Geleverd werd er niets.

Fraudeurs plaatsen mooie plaatjes van een zeldzame Austin Healey, Porsche 911 of een zo goed als nieuwe Vespa op Marktplaats, die zij meestal te koop aanbieden vanuit Engeland of Duitsland.

De verkoper, die snel akkoord gaat met een lekker laag prijsje, vraagt de koper om de transportkosten en de verzekeringspremie vooruit te willen betalen. Dat kost meestal zo’n 5.000 euro, zeker als de auto uit het Verenigd Koninkrijk moet komen.

Vorig jaar meldden 31 gedupeerden dat zij na betaling van de ‘transportkosten’ niets meer hoorden van de verkoper. De foto van hun droomauto was van Marktplaats verwijderd.

In 2017 gingen 21 Nederlanders voor 107.000 euro op deze manier het schip in. In werkelijkheid zal het aantal opgelichte autoliefhebbers groter zijn. Niet iedereen laat weten dat hij zich heeft laten foppen.