NATIONALE HELPDESK VOOR VRAGEN EN MELDINGEN OVER FRAUDE.

Wilt u zoeken naar bekende meldingen?
Geef hier uw zoekopdracht in

Oplichters doen zich voor als incassobureau CrediFin

4 juli 2017

Let even goed op als u een e-mail ontvangt van incassobureau CrediFin. Oplichters misbruiken de naam van dit bedrijf in een nieuwe valse e-mail.

Doel van de oplichters is om kwaadaardige software te verspreiden. Ze beweren dat de ontvanger een bedrag van € 318,45 heeft openstaan. Alle meldingen over deze nepmail hebben betrekking op hetzelfde bedrag. Ook het dossiernummer is in alle e-mails gelijk: IN43902.

Bekijk een voorbeeld (klik voor een grotere weergave):

Niet goed weergegeven? Klik hier voor de volledige afbeelding

De afzenders hebben moeite gedaan om een betrouwbaar uitziend afzendadres te gebruiken. In werkelijkheid gebruikt CrediFin het domein @credifin-nederland.nl. Bij de valse e-mails is ‘nederland’ vervangen door ‘netherlands’ of simpelweg ‘bv’.

De afzenders willen onrust veroorzaken en hopen dat ontvangers op de link in het mailtje klikken. Doen ze dit, dan lopen ze het risico dat hun computer geïnfecteerd raakt met kwaadaardige software.

Advies
Als u ook deze e-mail heeft ontvangen, dan kunt u deze weggooien. Vermeldt uw e-mail een ander dossiernummer of bedrag dat zou openstaan? Neem dan voor de zekerheid contact op met CrediFin.


• Volg de Fraudehelpdesk ook via twitter-logo Twitter, facebook Facebook en instagram-icon-vector-logo Instagram