Valse win-actie namens Albert Heijn

Heeft u van een bekende een appje ontvangen over een win-actie van Albert Heijn? Let dan op, want er is een valse win-actie in omloop. Deze win-actie wordt verspreid via WhatsApp.

Het linkje in het bericht leidt naar een kort vragenformulier waarin uw leeftijd en mening over Albert Heijn wordt gevraagd. Als u dat heeft gedaan, mag u zogenaamd een cadeautje uitzoeken. Hiervoor zult u dan wel enkele persoonlijke gegevens moeten invullen om het cadeau in ontvangst te kunnen nemen. Uiteindelijk wordt u gevraagd om de link door te sturen naar uw contacten.

Uit ervaring weten wij dat bij dit soort nep-acties vaak diverse persoonlijke gegevens worden gevraagd. Ook kan het gebeuren dat u ongewild een abonnement aangaat.

Advies
Negeer dergelijke nep-acties. Klik niet op de link en vul vooral geen gegevens in. Stuur de link ook niet door naar uw contacten, want daarmee helpt u mee de nep-actie te verspreiden. Heeft u het berichtje al doorgestuurd? Laat uw contacten dan zo snel mogelijk weten dat dit een valse win-actie betreft.