Valse sms namens pakketbezorger

Let goed op wanneer u een sms’je ontvangt over een pakket dat u moet ontvangen of heeft verzonden. Er worden namelijk valse berichtjes verstuurd die leiden tot het aangaan van een abonnement.

Volgens het bericht is uw pakket in een distributiecentrum tegengehouden vanwege openstaande verzendkosten. Om verdere verzending mogelijk te maken, moet u het aanvullende bedrag overmaken via een betaallink. Het bedrag dat wordt gevraagd is 2 euro.

Wie het bedrag overmaakt, ontvangt een bevestiging over een afgesloten abonnement of lidmaatschap, of een gereserveerde afschrijving op een creditcard. Voor het abonnement moet maandelijks enkele tientallen euro’s betaald worden.

Advies
Heeft u een dergelijke sms ontvangen? Betaal het bedrag niet maar verwijder het bericht. Als u telefoontjes krijgt van hetzelfde nummer, negeer deze dan.

Ook als u inderdaad een pakket verstuurd heeft of er een verwacht, is het verstandig berichten hierover goed te controleren voordat u erop reageert. Zeker wanneer u gegevens moet invullen of iets moet betalen.

Heeft u al betaald en een bevestiging voor een abonnement ontvangen? Neem dan contact op met de Fraudehelpdesk via 088-786 7372 of ons meldformulier.