Valse sms banken over geldopname

De Fraudehelpdesk ontvangt meldingen over valse sms-berichten namens een bank. De berichten gaan over een geldopname waarmee iets aan de hand zou zijn. Verschillende bekende banken worden gebruikt als zogenaamde afzender.

De berichten beginnen met: ‘Let op: Geldopname geweigerd’. Volgens de rest van de tekst is er toch zojuist een verdachte geldopname gedaan van 3.500 euro, bij een Geldmaat op een willekeurig adres en tijdstip. Neem zo spoedig mogelijk contact op met het genoemde 085-nummer als u dit niet zelf bent geweest, aldus de sms.

Wie belt naar dat 085-nummer krijgt een zogenaamde bankmedewerker aan de lijn. Die vertelt dat er snel gehandeld moet worden om de rekening te blokkeren.

We hebben vernomen dat er een bankpasje, creditcard en apparaat (zoals een iPad) opgehaald wordt door iemand die aan de deur kwam. Uiteindelijk wordt er geld opgenomen met de bankpas of creditcard.

Advies
Heeft u een dergelijke sms ontvangen? Negeer deze dan. U kunt hiervan een melding doen via ons meldformulier.

Bent u hierop ingegaan? Laat dan direct uw bankrekening blokkeren. Zoek zelf het telefoonnummer van uw bank op via de website van de bank. Neem vervolgens voor advies contact op met de Fraudehelpdesk via 088-786 7372 of via ons webformulier.