Valse e-mails namens Incasso-collection

Er worden massaal nep-mails verstuurd door Incasso-collection. Er gaan een aantal versies rond waarin verschillende bedragen worden genoemd.

Alle mails gaan over een openstaande vordering. Incasso-collection zegt een vordering te eisen namens Enquetes Europe Ltd. Ontvangers zouden namelijk hebben meegedaan aan een enquête waarbij een iPad gewonnen kon worden. Die deelname kostte € 0,99. Dat bedrag is niet betaald en de kosten zijn daarom opgelopen naar ongeveer € 43,-.

De tekst is enigszins intimiderend: er wordt gedreigd met een dagvaarding tenzij er direct betaald wordt. Er wordt een Brits bankrekeningnummer vermeld.

Sommige melders ontvangen na een paar dagen een vervolgmail. Het bedrag is daarbij opgelopen tot €821,38. Er wordt bovendien gedreigd met een beslaglegging op inboedel en bankrekening.

Melders krijgen nog wel de gelegenheid om dezelfde dag € 100,- over te maken. Dan zal de procedure niet doorgezet worden.

Bekijk een voorbeeld van de mail (klik voor een grotere weergave):

Niet goed weergegeven? Klik hier voor de volledige afbeelding

Incasso-collection is echter geen bestaand incassobureau. Ook de schuldeiser bestaat niet. Deze mail is nep.

Advies
Heeft u deze mail ontvangen? Stuur hem dan door naar valse-email@fraudehelpdesk.nl. Verwijder de mail daarna uit uw mailbox.

Heeft u betaald? Doe dan aangifte bij de politie en maak een melding bij Action Fraud.