Update: RMS van telefoonseksbrief stuurt aanmaningen

Ontvangers van een dubieuze factuur van het Tsjechische bedrijf RMS klagen bij de Fraudehelpdesk over de aanmaningen die ze krijgen.

Een kleine maand geleden waarschuwde de Fraudehelpdesk voor een brief van RMS. Hierin stond dat de ontvanger € 90,- moest betalen vanwege bellen naar een sekslijn. Melders gaven vrijwel unaniem aan geen sekslijn gebeld te hebben.

Advies
Heeft u ook zo’n brief gekregen, dan raden wij aan om niet direct te betalen. Zoek eerst uit of iemand uit uw huishouden daadwerkelijk heeft gebeld. Heeft inderdaad iemand gebeld, doe dan navraag bij uw provider en vraag uitleg waar de kosten op gebaseerd zijn. Zorg ervoor dat u niet dubbel betaalt, dus vanuit uw abonnement en door de factuur te voldoen.

Heeft u niet gebeld? Dan adviseren wij om schriftelijk verweer te voeren. Dat betekent dat u een brief schrijft waarin u RMS vraagt waar de vordering op gebaseerd is. Geef ook aan dat u nog niet betaalt tot dit is opgehelderd. Mocht het tot een zaak komen, dan staat u altijd sterker dan als u niks heeft gedaan. Helaas biedt het geen garantie dat het bedrijf u met rust laat.

Heeft u ook ervaringen met RMS? Laat het de Fraudehelpdesk dan weten en bel ons op 088-786 7372.