Pas op voor foute incassobureaus

Nooit een goedkope reis geboekt en toch een incassobureau op je dak? Dat overkomt menigeen, die dan zwaar onder druk wordt gezet om snel te betalen. Dit type ‘incassobureau’ opereert onder minstens zeven verschillende namen, die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekend heeft gemaakt: Activa Finance, Activa Collectum, AMK Company, Be Clean, Co Jansen, Debt Pay en Unic Parts.

De kans is groot dat deze namen snel worden ingeruild voor weer nieuwe namen. In elk geval is het zaak om telefonische intimidatie van een ‘incassobureau’ te weerstaan en de verbinding te verbreken als de druk wordt opgevoerd.

Wie rekeningen voor vakanties of concrete producten altijd op tijd heeft betaald, hoeft niet in te zitten over incassomaatregelen. De genoemde bellers refereren vaak aan nota’s van vele maanden of zelfs jaren geleden in de hoop dat je dat vergeten bent.

Dreigende taal over deurwaarders en beslaglegging is pure bluf. De brutale incasseerders kunnen dat niet waarmaken. Het advies is om na een bedreiging aangifte te doen bij de politie.