Pas op voor brief over telefoonseks

De Fraudehelpdesk heeft meldingen ontvangen over een brief waarin wordt gevraagd te betalen voor telefoonseks.

In de brief staat dat op een bepaalde datum, op een bepaald tijdstip naar een zeker telefoonnummer is gebeld. Dit zou een sekslijn zijn. De kosten: € 90,-. Volgens de afzender van de brief, RMS uit Tsjechië, moet de ontvanger van de brief voor verdere vragen maar bij zijn telefoonprovider zijn.

Volgens de brief is er haast bij de betaling. Deze dient binnen acht dagen voldaan te zijn. Doet de ontvanger dat niet, dan kan dat leiden tot ‘bijbehorende gevolgen’.

Bekijk een voorbeeld van de brief (klik voor een grotere weergave):

Niet goed weergegeven? Klik hier voor de volledige afbeelding

Opvallend telefoontje
Mogelijk zijn mensen die de brief hebben ontvangen gebeld op het tijdstip dat genoemd wordt in de brief. In dit gesprek is gevraagd naar adresgegevens. Daardoor komt het telefoonnummer dat genoemd wordt mogelijk voor in het maandelijkse beloverzicht van de ontvanger. Dat maakt het verhaal van de brievenschrijvers in het eerste opzicht natuurlijk sterker. Heeft u dit ook meegemaakt? Laat het de Fraudehelpdesk weten! U kunt ons bellen op 088-786 73 72.

Advies
UPDATE: Verscheur deze brief niet als u deze heeft gekregen. Neem contact op met uw provider en controleer met hen wat er is gebeurd op het tijdstip dat in de brief staat. Is er telefonisch contact geweest? Zo ja, vraag dan welke kosten hiervoor in rekening zijn gebracht. De Fraudehelpdesk heeft inmiddels signalen ontvangen dat de € 90,- ook via de provider in rekening wordt gebracht.