Nu ook valse winactie KLM via WhatsApp

Via WhatApp gaan valse winacties rond, waarschuwden we vorige week al. Ook de naam van KLM wordt hierbij nu misbruikt.

De indruk wordt gewekt dat een mooie prijs op de ontvanger van het bericht ligt te wachten. Het gaat  nu om twee ‘gratis kaartjes’. Om deze te kunnen innen moeten op een website verschillende vragen worden beantwoord. Ook dienen allerlei persoonlijke gegevens ingevuld te worden. Helaas zal blijken dat de prijs vervolgens niet wordt uitgereikt.

De afzender van deze valse winactie is uit op de contactgegevens van de ontvanger. Wie deelneemt aan de quiz gaat onbewust akkoord met allerlei ongunstige voorwaarden. Waar deze gegevens voor gebruikt worden is niet bekend. Waarschijnlijk moet de ‘gedupeerde’ vooral rekening houden met een toename van ongewenste reclame (spam).

Advies
Doe niet mee aan dit soort dubieuze winacties. De genoemde bedrijven hebben er niks mee te maken. Bovendien worden de toegezegde beloningen niet uitgekeerd. Het enige dat deelname oplevert is een hoop vervelende reclame.

Heeft u deelgenomen aan zo’n valse winactie? Dan is er niet direct iets dat u kunt doen. Wel is gebleken dat sommige deelnemers zich onbewust hadden aangemeld voor een sms-dienst. U kunt dit controleren via www.payinfo.nl.