Na brief over sekslijn komt vordering WRS Ink.

Verschillende melders klagen over een brief van incassobureau WRS Ink. De vordering zou ontstaan zijn na een telefoontje naar een sekslijn.

Eerder ontvingen de benadeelden al een gepeperde rekening van RMS en aanmaningen vanwege het vermeende belletje naar de sekslijn. Over die brief van RMS plaatste de Fraudehelpdesk in december vorig jaar al een alert.

De brief die mensen nu krijgen ziet er als volgt uit (klik voor een grotere weergave):

Niet goed weergegeven? Klik hier voor de volledige afbeelding

De meeste mensen geven aan het nummer helemaal niet gebeld te hebben. Anderen hebben dat wel, maar maken bezwaar tegen de hoge kosten van € 90,- die ze zouden moeten betalen. Weer een andere groep betaalt de rekening van € 90,-, maar krijgt daarna tóch te maken met verschillende incassobrieven. Daarin staat dat nog niet is betaald en dat de kosten zijn verhoogd.

Geen reactie
Hoe de reactie van de gedupeerden ook is, de afzender van de brieven reageert nergens op. Online zijn geen sporen te vinden van het vermoedelijk Tsjechische bedrijf RMS en incassobureau WRS Ink. De brieven die de Fraudehelpdesk van melders heeft ontvangen blijken in Duitsland (Würzburg) afgestempeld te zijn.

Advies
De Fraudehelpdesk adviseert om de factuur en de vordering niet te betalen. Doorgaans luidt het advies om verweer te voeren als u een factuur ontvangt waarbij onduidelijk is hoe de kosten zijn ontstaan. In dit geval blijkt het bedrijf niet te reageren en krijgen gedupeerden aangetekend verstuurde post ongeopend retour. Zelfs als u facturen betaalt kunt u vervolgens nóg nieuwe brieven ontvangen.

Wel raden wij u aan ontvangen brieven/facturen te bewaren.