Klachten over factuur Reverso

Melders klagen bij de Fraudehelpdesk over een factuur die ze hebben gekregen van het (vermoedelijk) Tsjechische bedrijf Reverso.

Volgens de factuur moet de ontvanger € 90,- betalen vanwege een telefoontje naar een sekslijn. Melders geven aan dat ze helemaal niet naar een sekslijn hebben gebeld. Ook zeggen sommigen van hen dat ze eerder een vergelijkbare brief van WRS Ink. en RMS hebben gekregen. Daar hebben we eerder verschillende alerts over geplaatst.

Gegevens ontbreken
Opvallend is dat veel gegevens die op een normale, betrouwbare factuur staan hier ontbreken. Denk daarbij aan een KvK-nummer en een BTW-nummer. Ook ontbreken de volledige naam en het adres van de afzender. Wel staat er een Tsjechisch postbusnummer op de brief.

De brief ziet er als volgt uit (klik voor een grotere weergave):

Niet goed weergegeven? Klik hier voor de volledige afbeelding

Advies
Heeft u niet gebeld naar het nummer, maar krijgt u toch een factuur toegestuurd? Dan heeft u de mogelijkheid een verweer te sturen naar het e-mailadres dat in de brief genoemd wordt. Betaal in ieder geval (nog) niet. Een voorbeeld van zo’n verweer vindt u hier op de site van ConsuWijzer. Pas de brief aan naar uw situatie.

Overigens biedt zo’n verweerbrief geen garantie om van vervolgbrieven af te zijn. Mensen die wél betaald hebben krijgen soms alsnog een aanmaning in de bus.