Brief over gemist pakket lokt naar duur telefoonnummer

Bewoners van verschillende appartementencomplexen in Brabant worden naar een duur telefoonnummer gelokt via een brief over een gemist pakket.

Zogenaamd zouden mensen een pakketje geleverd krijgen van Pakketdienst ADEO. Omdat ze niet thuis waren vinden ze een brief in hun brievenbus. Hierin staat dat ze de klantenservice kunnen bellen om een nieuwe bezorgafspraak te maken. Het gaat helaas om een duur telefoonnummer waardoor bellers eenvoudig geld kunnen verliezen.

Het telefoonnummer begint met 0909 en dat is eigenlijk bedoeld voor belspelletjes of prijsvragen.

De Fraudehelpdesk heeft inmiddels enkele meldingen van deze truc ontvangen. Omroep Brabant waarschuwt ook op zijn website.

Bekijk een voorbeeld van de brief (klik voor een grotere weergave):

Opvallend is dat de website van ADEO momenteel aangeeft dat er bij het bedrijf momenteel een reorganisatie plaatsvindt. Bij de Kamer van Koophandel staat de ‘koeriersdienst’ aangemeld als callcenter.

Het lijkt er bovendien op dat alle brieven hetzelfde klantnummer hebben.

Advies
Heeft u niks besteld? Ga dan niet in op dit soort verzoeken. Heeft u twijfels over een brief met daarin een telefoonnummer? Voer het nummer dan in op Google. Zo vindt u vaak snel meer informatie over de betrouwbaarheid.

Heeft u onbedoeld gebeld met zo’n nummer? Neem dan contact op met ConsuWijzer.