Afzender mail NS dagkaarten uit op persoonsgegevens

Wie de laatste dagen zijn mailbox opent, heeft kans een e-mail aan te treffen over vier NS dagkaarten die klaar zouden liggen. Laat niet uw hoofd te snel op hol brengen en wees zuinig op uw persoonsgegevens!

De dagkaarten blijken niet voor u klaar te liggen. U kunt ze winnen, wordt gezegd als u de site bezoekt waar de e-mail naar verwijst (u doet er verstandig aan dit niet zelf te doen).

Bekijk de e-mail (klik voor een grotere weergave):

Niet goed weergegeven? Klik hier voor de volledige afbeelding

U kunt de dagkaarten winnen door drie vragen te beantwoorden (waarbij alle antwoorden goed zijn). Daarna dient u uw gegevens in te vullen, zoals uw naam, geslacht, e-mailadres en geboortedatum. Als u vervolgens de voorwaarden accepteert zou u kans maken op de dagkaarten. Overigens staat in die voorwaarden dat de organisator van de actie ‘in geen enkel geval aansprakelijk (kan) worden gesteld voor het verlies van (persoons)gegevens’. Het laat zich raden wat de Fraudehelpdesk zou adviseren als u er over denkt aan dit soort acties mee te doen.

Advies
De NS waarschuwt zelf ook voor dit soort acties die niet door het bedrijf zelf zijn georganiseerd. Ook staat er op de site een lijst van domeinen waar vandaan betrouwbare e-mails van de NS verstuurd worden.


• Volg de Fraudehelpdesk ook via twitter-logo Twitter, facebook Facebook en instagram-icon-vector-logo Instagram